Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vita huset ber om ursäkt till Storbritannien efter spionanklagelserna

Vita huset har pudlat och bett Storbritannien om ursäkt för att de anklagat den brittiska säkerhetstjänsten GCHQ för att ha buggat Donald Trump.
– Vi har fått en försäkran om att anklagelserna inte ska upprepas, säger premiärminister Theresa Mays talesperson till New York Times.

Under den gångna veckan har tv-kanalen Fox News och Vita husets presstalesperson Sean Spicer anklagat den brittiska spionorganisationen GCHQ för att på tidigare president Barak Obamas inrådan ha avlyssnat Donald Trump.

Spionorganisationen har tidigare slagit ifrån sig anklagelserna och kallat dem löjliga. Nu avslöjar flera amerikanska medier att Vita huset kontaktat Storbritannien och bett om ursäkt.

– Vi har fått försäkringar dessa påståenden kommer inte att upprepas. Vi har en nära relation som tillåter oss att ta upp frågor när de uppstår, precis som i det här fallet. Detta visar att förvaltningen inte ger påståendena någon tilltro, säger den anonyme talespersonen till New York Times.

Slätade över anklagelserna

Sean Spicer ska ha pratat med britternas ambassadör i Washington under torsdag natt och försökt att släta över de hårda anklagelserna.

Politiker i Storbritannien ska ha rasat över påståendena att GCHQ skulle ha spionerat på Donald Trump åt Barak Obama.

Enligt CNN var det den brittiske ambassadören som ringde Spicer för att diskutera hans kommentar.

Trump har fortsatt att anklaga Barak Obama för att ha avlyssnat honom, men har ännu inte lagt fram några bevis.

Mer läsning:

Brittiska spioner förnekar avlyssning: "Löjliga anklagelser"