Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinter-OS 2026: "Falun är ett sannolikt alternativ"

Backhoppningen och nordisk kombination kan genomföras i Falun, om Sverige blir värdland för OS år 2026. Det berättar Olof Öhman som är utredare inför vinter-OS, till SVT Dalarna.

Olof Öhman arbetar på Stockholms Stad. Han är den som har utsetts till utredare för ett eventuellt vinter-OS i huvudstaden år 2026.

– Vi är inte färdiga med utredningen än, säger han till SVT Dalarna.

Vidare säger Öhman att planen är att utredningen ska prestenteras i januari, och menar att Falun kan vara aktuellt för OS.

För att allt ska gå i lås, måste man utreda var alla vintergrenar ska gå av stapeln. De alpina grenarna ska kanske förläggas i Åre och eventuellt kommer även Falun, som arrangerade skid-VM år 2015, att ha ett finger med i spelet.

– Det kan vara aktuellt och att nordisk kombination och backhoppning genomförs i Falun, säger Öhman.

SVT Dalarna skriver att Olof Öhman själv var uppe i Falun i somras för att kolla på Lugnets sportanläggning där hoppbackarna står. Det bekräftas även av kommunen, som menar att utredarna på plats var "imponerade" av anläggningen.

Enligt den Svenska olympiska kommittèn ska en eventuell ansökning till att arrangera vinter-OS inte lämnas in förrän tidigast i januari år 2018.