Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa övertänd i Arkhyttan – en person avliden

En person har avlidit till följd av en häftig villbrand i Arkhyttan mellan Stora Skedvi och Långshyttan. På fredagsmorgonen kom larm om att branden återigen blossat upp.

Ett larm vid 17-tiden talade om en rökfylld tvåvåningsfastighet. Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats och rökdykare gick in och fann en man avliden i villan.

En stund senare slog lågor ut genom fönstren och snart stod hela villan i lågor.

– Det var ett snabbt förlopp och kanske var det något ljus som orsakade branden, men det vet vi inte nu, säger Kennet Helle, styrkeledare för räddningstjänsten i Långshyttan.

Till en början fanns risk för spridning av elden genom gnistregn, och som mest deltog runt 15 brandmän från Säter, Stora Skedvi och Långshyttan i släckningsarbetet.

– Men nu har vi allt under kontroll och de flesta brandmän åker tillbaka till sina stationer, säger Kennet Helle. Nu återstår eftersläckning med en liten styrka som tar runt 4-5 timmar.

Vid 00.30-tiden började det ryka kraftigt från villan igen. Den styrka som fanns kvar för eftersläckningsarbete larmade ut en tankbil till platsen.

Vid klockan 07.30 på fredagsmorgonen hade man fortfarande bevakning på platsen, meddelar vakthavande befäl hos polisen.

En stund senare – vid klockan 08.08 – kom ett larm till SOS om att villan åter börjat brinna. Strax innan klockan 08.30 var räddningstjänsten på plats.

Den tekniska undersökningen påbörjas så fort som möjligt under fredagen. Polisen har, enligt rutin, inlett en förundersökning om mordbrand för att utröna orsaken till branden.

Enligt vakthavande befäl hos polisen är anhöriga till den avlidne underrättade. Mannen var i 70-års åldern.

Texten uppdateras

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? kontakta oss här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android