Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi för ingen sådan diskussion"

– Jag vill naturligtvis inte att han och barnen ska fara illa, men risken är fortfarande stor, även om vi flyttar upp nötterna. I så fall får vi kanske titta på om vi alls ska ha dem i lösvikt, säger Mikael Sjöstrand.

Annons

Han är butikschef på Hemköp City. När Tomas Öberg tog upp frågan med honom så tog Sjöstrand kontakt med Hemköp centralt. Han fick besked att naturgodiset ingår i det fasta sortimentet och att han ska följa planogrammet - en gemensam ordning i alla Hemköps-butiker.

– Det är likadant i alla butiker. Nej, vi för ingen sådan diskussion, det är många intressen som måste tillgodoses, säger Sara Cramér som är kategoriansvarig på Hemköp i Stockholm. Hon har inga planer på att väcka frågan.

– Men i så fall får vi kanske diskutera tillsammans med allergiförbundet, säger Sara Cramér, som egentligen inte vill kommentera. Hon hänvisar till Maria Nobel som är kommunikationsansvarig.

DT har försökt nå Nobel under ett par dagar, men misslyckats.