Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VBU har utsett tre stipendiater inom det industritekniska programmet

Annons

INSÄNT: Västerbergslagens Utbildningsförbund, VBU, har utsett tre stipendiater från det Industritekniska programmet i Ludvika.

Dessa är Yusuf Ahmed Ali, Max Graniti och Rasmus Eriksson.

Yusuf Ahmed Ali, elev inom produkt och maskinteknik, har utvecklats mycket yrkesmässigt under sin utbildningstid. Detta har stipendiaten gjort genom att visa god förmåga att ta till sig nya kunskaper under arbetsplatsförlagd utbildning. Han visar engagemang och initiativförmåga inom det praktiska såväl som det teoretiska arbetet på skolan. Med detta är stipendiaten ett gott föredöme för sin omgivning.

Max Graniti, elev inom driftsäkerhet och underhållsteknik, är punktlig, pålitlig och försöker alltid göra sitt bästa. Han är alltid glad och trevlig mot sin omgivning och visar stort engagemang och initiativförmåga inom både praktiska och teoretiska delar. Stipendiaten har haft en positiv utveckling yrkesmässigt under sin utbildningstid. Detta visar sig under den arbetsplatsförlagda utbildningen samt inom teoretiska kurser på skolan. Max har även fått stipendium kopplat till Teknikcollege.

Rasmus Eriksson, elev inom svetsteknik, har haft en mycket god utveckling under sin gymnasietid, både som person och studiemässigt. Detta har lett till att stipendiaten verkar som en god förebild för sin omgivning både genom sin drivkraft och sitt engagemang på skolan och på företagen.

– De här eleverna har visat en jättebra utveckling inte bara under skoltiden, utan också inom praktisk arbete, säger rektor Torbjörn Gustavsson

Stipendiesumman uppgår till 3000 kronor.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips