Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växlingsbedragare kom över 21 000 kronor i Hedemora

Två män besökte i måndags en butik i Hedemora och bad att få växla euro till kronor. Det fick de. Men de lyckades komma undan med 21000 kronor mer än de skulle haft.

De två männen, som utgav sig för att vara från Cypern och inte pratade svenska, ville växla 3000 euro till svenska kronor.

Tillsammans räknade männen och personal i butiken först upp 3000 euro i ett kuvert. Sedan räknade de tillsammans upp motsvarande summa, omkring 28400 kronor, i ett annat kuvert som männen tog med sig och gick därifrån.

När kuvertet senare kollades upp i butiken innehöll det bara 800 euro, motsvarande cirka 7500 kronor. De båda männen hade alltså lyckats lura till sig cirka 21000 kronor. Det är oklart hur bedrägeriet gått till rent praktiskt.

Enligt polisen begicks ett liknande bedrägeri i Fagersta i höstas. Och så sent som i tisdags, alltså dagen efter bedrägeriet i Hedemora, begicks ett nästan identiskt bedrägeri i Katrineholm.