Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vann kampen om silvret - nu siktar han på fler medaljer

Tommy Sjöström visade vad han går för under lag-VM i enduro.

Tommy Sjöström tampades förra veckan med junioreliten under Sixdays, lag-VM i enduro, i Slovakien. Sjöström är född och uppvuxen i Näs men bor just nu i Möklinta. Tillsammans med resten av det svenska laget, bestående av Mikael Persson, Jesper Börjesson och John Ramström, körde han hem ett silver i lag-VM.

– Det är ganska svårsmält men det känns riktigt roligt, säger Tommy Sjöström.

Juniortiden har varit fylld med medaljer i både EM och SM och nu blev det även en VM-medalj för Avestasonen. Guldmedaljen höll dock Australien hårt i under hela tävlingen och redan första dagen låg det svenska laget 2 minuter efter vinnarna. Men kampen om silvermedaljen lyckades laget ta hem.

– Det var två dagar då vi inte var totaltvåa, men då låg vi trea och visste att vi hade chans till medalj, menar Sjöström.

Sjöström kör just nu sista året som junior och siktar på att även ta hem en medalj i EM som avgörs i Woltensdorf/Rudersdorf (Tyskland) 31 oktober till 1 november.

– Först är det SM i Vinåker nu i helgen så nu måste jag se över alla grejer. Sedan är det ett litet uppehåll innan EM och där ligger jag totaltvåa och har chans till medalj.