Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen: Venezuelanska VM-åkaren kommer till Lahtis – bekräftas av landslagskollegan från Mora

Han stoppades av fransk polis och såg ut att missa VM i Lahtis.
På måndagskvällen kom vändningen.
Venezuelas Adrian Solano får tävla i VM, tack vare finsk hjälp.
– Adrian kommer att resa ifrån Venezuela under måndagskvällen och väntas vara framme i Finland ett dygn senare, säger landslagskollegan César Baena, som tidigare bott och pluggat i Mora, till Expressen.

Venezuelas Adrian Solano häktades på en flygplats i Frankrike under en mellanlandning på väg till Lahtis. Han släpptes fem dagar senare, men skickades tillbaka till Venezuela och skulle därmed missa VM.

Men efter att nyheten i går uppmärksammats över hela Norden bestämde sig den finske affärsmannen och tv-kändisen Aleksi Valavuori, för att hjälpa till. Han startade en insamling på Twitter och hans följare drog sig inte för att hjälpa till.

– Resan kostar 4000 euro och på några timmar fick vi samlat in över 2000 euro. Jag vågar anta att vi når målet och beställde resan, skriver Valavuori på sin blogg enligt Yle.

Solanos landslagskollega, César Baena, som både bott och pluggat i Mora, bekräftar att Adrian Solano är på väg till Lahti tack vare Aleksi Valavuori.

– Han har löst betalningen, säger César Baena till Expressen.

– Adrian kommer att resa ifrån Venezuela under måndagskvällen och väntas vara framme i Finland ett dygn senare.

Resan går inte via Frankrike denna gång, istället går den via Spanien och Holland, enligt Expressen.

Under onsdagen kommer Adrian Solano, César Baena och Venezuelas tre andra åkare att tävla i kvalloppen i Lahtis som är till för de åkare som inte har tillräckligt mycket Fis-poäng.

Läs mer: Cesar har sikte på OS