Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt premiär av Ruggugglan

Det var både förväntan och vemod när det var dags för Ruggugglans sista premiär under lördagen.
– Tråkigt att det slutar men jag hoppas de hittar på något nytt, säger besökaren Camilla Karlsson.

Förutom de som bodde i närheten kom också busslaster med teatersugna både från Dala Floda och Sandviken till lördagens premiär av Ruggugglan - den tionde och sista är det sagt.

Flera av besökarna har följt Ruggugglan genom åren och tyckte det var litet vemodigt att se de kända karaktärerna på pensionärshemmet för sista gången.

Med buss från Dala Floda kom bland andra en kvartett väninnor med förväntningar:

– Vi har varit på Ruggugglan fyra gånger tidigare och man brukar alltid få skratta, säger Ethel Jonsson från Björbo.

– Tråkigt att de ska sluta nu men vi hoppas att det blir något lika bra, säger hon.

I minglet träffar vi också Siwert Lindberg i röd glitterkostym som har varit med i teatergänget i tre år.

– Jag är med i småroller och roddar också mycket med praktiska saker. Vi har väldigt trevligt tillsammans så det är ju litet vemodigt att det är sista Ruggugglan nu.

När alla 350 minglat färdigt var det dags för att se de väljkända figurerna från pensionärshemmet Ruggugglan - "nu är det färdigruggat" som årets upplaga döpts till.

Redan när Berith visar sig på en så kallad hoverboard iklädd rosa tajts och en t-shirt som sett sina bästa dagar så är publiken med på noterna.

När sedan en ljudlig brakare avslöjar gubbarna som gömt sig under ett bord är ribban lagd och publiken är snabbt fast i de tokroliga intrigerna som alltid drabbar pensionärsgänget.

Totalt blir det 15 föreställningar. De resterande 14 spelas efter årsskiftet med start på trettondagsafton.