Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våg av bilinbrott i bostadsområde

Natten mellan onsdag och torsdag har fem stycken bilinbrott och skadegörelse på bilar i området Morkarlby i Mora anmälts till polisen.

Ett av inbrottet ska ha ägt rum i en lastbil på Sysvägen, där någon eller några har krossat en ruta på lastbilen. Det är oklart om någonting stulits från lastbilen. Händelsen rubriceras som bilinbrott.

Vid ett annat bilinbrott ska någon ha stulit en burk med "parkeringspengar" ur en bil som stod parkerad på Torrkittvägen. Även den händelsen rubriceras som bilinbrott.

Läs också: Polispådrag vid matbutik – misstänkta snattare hade kniv och basebollträ i bilen

På Violvägen har någon samma natt krossat en sidoruta på en parkerad bil, och på Brinkvägen ska någon ha krossat en sidoruta på en parkerad EPA-traktor. De båda händelserna rubriceras som skadegörelse.

Läs också (Plus): Polisen letar ägare efter beslag av stöldgods

På Hovvägen ska någon ha tagit sig in i en för tillfället olåst bil. Det är oklart om någonting stulits från bilen. Den händelsen rubriceras som bilinbrott.

Händelserna är polisanmälda och ska alla ha inträffat någon gång mellan onsdag kväll och torsdag morgon. Det är oklart om det finns något samband mellan händelserna eller inte.

Läs också (Plus): Drabbad av inbrott – så ökar du chansen att få dina värdesaker tillbaka