Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är en hjälte för dig? - så här tycker läsarna

Genom DT får nu läsarna rösta om vem som ska bli årets Dalahjälte.
Vi gick ut och frågade folk på stan om vad de anser kännetecknar en hjälte.

LÄS ÄVEN: Vem blir årets Dalahjälte? Här är de tre nominerade – och så gör du för att rösta

Nina Lammi, 35, undersköterska, Avesta:

– En hjälte behöver inte vara en kändis. Det kan vara någon som hjälper till i vardagen och öppnar en dörr till någon som har armarna fullpackade eller hjälper till i trafiken. Sunt förnuft är allt man behöver för att vara en vardagshjälte.

Dejan Buzuk, 32, VVS-tekniker, Krylbo:

– Min pappa är en hjälte för mig. Han är världsmästare i tyngdlyftning. Han har gjort så många bra saker för mig och sagt vilka vägar som är bra och dåliga att gå.

Eldrid Johansen, studie- och yrkesvägledare, Avesta:

– Det kan vara någon som gör något positivt för någon annan. Det behöver inte vara så jättestort utan en räddare i nöden.

Susanna Elmgren, 44, musiklärare, Orsa

– En hjälte för mig är en person som gör något utöver det vanliga. Och att man gör det för någon annan.Det är en hjälte för mig.

Lina Gabrielsson, 30, danspedagog, Älvdalen

– Det är en person som vågar stå upp för andra och har civilkurage. Det är viktigt. Det kan gälla i både stort och smått. Någon som helt enkelt står upp för andra människor som är i underläge.

Kent Nord, 49, musikskolechef, Älvdalen

– En snäll människa är en hjälte. Någon som stannar upp och ser andra. Man kan ge någon en hand och hjälpa dem över gatan, hjälpa ett barn som står och gråter eller ge pengar till någon som behöver det till en parkeringsautomat. Det behöver inte vara märkvärdigare än så.