Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utnyttjade EU-migranter – två män döms till långa fängelsestraff för människohandel

Artikel 1 av 3
Tiggerihärvan i Mossgruvan
Visa alla artiklar

I dag kommer domen mot de tre personer som misstänks ha utnyttjat ett tiotal EU-migranter i trakterna runt Mossgruvan i norra Örebro län. Vi sände live från en presskonferens i Örebro tingsrätt.

Två män, 42 och 49 år gamla, döms till fängelse för människohandel. Båda döms till fängelse i fyra år och två månader, meddelar Örebro tingsrätt. 49-åringen frikänns samtidigt från det penningtvättsbrott som han åtalades för.

När det gäller den kvinna som också var åtalad sedan tidigare valda åklagaren att lägga ner åtalet under rättegången. Hon frikänns därför från alla anklagelser.

Männen ska samtidigt betala skadestånd till de tio offer som utsatts för brotten.

De två dömda, som kommer från Bulgarien, döms också till utvisning och får inte återvända till riket före 2027.

De båda männen har lurat ett tiotal personer till Sverige med löfte om jobb. De har sedan tvingats tigga ihop pengar de blivit "skyldiga" de misstänka människohandlarna. Personerna ska bland annat ha tiggt i Ludvika och Borlänge.

Läs mer (Plus):

TV: Här bodde människorna i misär – nu faller domen mot de misstänkta människohandlarna i Bergslagen

De misstänks ha utnyttjat ett tiotal människor som tigger i Bergslagen – nu startar rättegången