Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USA drar sig ur hemma-VM – med två veckor kvar: "En riktig miss"

På två veckor måste USA:s ishockeyförbund ge damerna rättvisare förutsättningar.
Annars drar sig de dubbla regerande världsmästarna ur VM.
– Det hade varit jättekonstigt. Vi ska ju ändå spela VM i USA, på deras hemmaplan. Det skulle vara väldigt märkligt, säger Damkronornas målvakt Sarah Grahn till Radiosporten.

Läs mer: Tre Kronor får miljoner i medaljbonus – Damkronorna noll: "Rent ut sagt förjävligt"

I april inleds VM i Plymouth, USA och hemmanationen är favoriter. Men på onsdagseftermiddagen kom nyheten att spelarna nu hotar att dra sig ur turneringen.

En av landslagets stora stjärnor, Amanda Kessel, skriver på Twitter att: "USA:s damlandslag inte kommer spela i 2017 års världsmästerskap på grund av frusna förhandlingar om rättvisa löner och stöd från USA:s ishockey".

Bifogat i tweeten finns även en längre text som förklarar situationen djupare.

"Specifikt så har vi frågat efter rättvist stöd i frågor som ekonomiska ersättningar, utveckling inom ungdomsishockeyn, utrustning, reseersättning, logi, måltider, personal, resor, marknadsföring och publicering".

Landslagets mål är att nå en rättvis behandling från USA:s ishockeyförbund. Det för att "ta steg mot att fixa de problem som finns, och gå vidare mot ett gemensamt mål att lyfta kvinnor och flickor inom idrotten när de representerar USA i framtida tävlingar".

När Radiosporten berättade om nyheten för Damkronornas målvakt Sarah Grahn blev hon chockad.

– De är världens bästa lag. Jag tycker USA är bättre än Kanada. De har mest skicklighet i sitt lag. Det hade varit en riktig miss om de inte hade kunnat vara med i sitt eget hemma-VM, säger hon.

– Det hade varit jättekonstigt. Vi ska ju ändå spela VM i USA, på deras hemmaplan. Det skulle vara väldigt märkligt.

Här är Amanda Kessels tweet i sin helhet: