Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA drar sig ur hemma-VM – med två veckor kvar: "En riktig miss"

På två veckor måste USA:s ishockeyförbund ge damerna rättvisare förutsättningar.
Annars drar sig de dubbla regerande världsmästarna ur VM.
– Det hade varit jättekonstigt. Vi ska ju ändå spela VM i USA, på deras hemmaplan. Det skulle vara väldigt märkligt, säger Damkronornas målvakt Sarah Grahn till Radiosporten.

Annons

Läs mer: Tre Kronor får miljoner i medaljbonus – Damkronorna noll: "Rent ut sagt förjävligt"

I april inleds VM i Plymouth, USA och hemmanationen är favoriter. Men på onsdagseftermiddagen kom nyheten att spelarna nu hotar att dra sig ur turneringen.

En av landslagets stora stjärnor, Amanda Kessel, skriver på Twitter att: "USA:s damlandslag inte kommer spela i 2017 års världsmästerskap på grund av frusna förhandlingar om rättvisa löner och stöd från USA:s ishockey".

Bifogat i tweeten finns även en längre text som förklarar situationen djupare.

"Specifikt så har vi frågat efter rättvist stöd i frågor som ekonomiska ersättningar, utveckling inom ungdomsishockeyn, utrustning, reseersättning, logi, måltider, personal, resor, marknadsföring och publicering".

Landslagets mål är att nå en rättvis behandling från USA:s ishockeyförbund. Det för att "ta steg mot att fixa de problem som finns, och gå vidare mot ett gemensamt mål att lyfta kvinnor och flickor inom idrotten när de representerar USA i framtida tävlingar".

När Radiosporten berättade om nyheten för Damkronornas målvakt Sarah Grahn blev hon chockad.

– De är världens bästa lag. Jag tycker USA är bättre än Kanada. De har mest skicklighet i sitt lag. Det hade varit en riktig miss om de inte hade kunnat vara med i sitt eget hemma-VM, säger hon.

– Det hade varit jättekonstigt. Vi ska ju ändå spela VM i USA, på deras hemmaplan. Det skulle vara väldigt märkligt.

Här är Amanda Kessels tweet i sin helhet: