Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad vänortskonsert i Mora kyrka

Annons

Uppemot hundra personer samlades i Mora kyrka när manskören Church Hill Boys från Moras finländska vänort Vörå i Österbotten gav en synnerligen uppskattad konsert på finländska, svenska och norska kyrkomusikaliska teman.

INSÄNT Körledaren Christoffer Streng från Vasa dirigerade kvällen till ära i nyinköpta kurbitsmålade träskor från Nusnäs. Dessutom sjöng han duett med Simon Granlund medan Carl-David Wallin ackompanjerade på piano och dragspel.

Reseledaren under Church Hill Boys veckolånga nordiska körturné, Kurt Söderberg, tillika ordförande i Föreningen i Vörå, talade om ”en missionsresa” för att återupptäcka och vitalisera det nordiska samarbetet:

– Vi har så oändligt mycket gemensamt i historia, kultur och på det andliga planet.

Mora kommunfullmäktiges ordförande Lennart Sacrédeus (KD) hade dessförinnan hållit ett välkomsttal.

Efter kyrkokonserten blev det många svensk-finlandssvenska möten, samtal och återseenden samtidigt som vänskapsband knöts.

Nu fortsätter den nordiska körturnén från Vörå till vänortsmötet i Gausdal i Norge. Om två år, 2021, står Mora värd för det nordiska vänortsmötet. Med andra ord fick besökarna i Mora kyrka en försmak av detta.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel