Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad premiärtur för Väsman runt med ångbåt och veteranbil

Annons

INSÄNT: Tio förväntansfulla passagerare embarkerade ångbåten S/S Wäsman på nationaldagens eftermiddag.

Fartyget lämnade Piren i Ludvika i strålande sol och fortsatte längs Väsmans norra kust. I kajutan var stämningen hög och en passagerare kommenterade vad lugnt och tyst ångmaskinen arbetade, perfekt för umgänge med bästa kompisarna.

Utsikten över Iviken är hänförande i strålande solsken. Fartyget stävade fram i fem knop och efter att ha passerat Laggarudden innanför Bärholmarn siktades Bockholmen i fjärran. Innanför Bockholmen i Lekomberg låg målet för båtfärden, som nåddes efter en timme. Deltagarna lät sig väl smaka av kaffe med bröd som intogs på bryggan.

Området hade även en ånghistorik med det sedan länge nerlagda ångkraftverket och att bryggan var hemmahamn för en tidigare ångslup på Väsman, S/S Ewa.

De fina veteranbilarna som representerade en annan epok, två amerikanare och en europe, samtliga från 1950-talet avgick sedan med passagerarna via Sunnansjö och Saxdalen innan återkomsten till hamnen i Ludvika.

Den kombinerade turen anordnades av Väsman Ångbåtssällskap och Ludvika Classic Wheels i samarbete och innebar premiär för erbjudandet ”Ångbåt och Veteranbil”. Fler turer kommer att erbjudas i sommar, se VisitDalarna eller hemsidan waesman.com.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips