Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprört bland AT:s läsare efter ledaren om Masarna: "Det var annat ljud i skällan när Tony var som bäst"

Artikel 17 av 19
Masarnas ekonomiska oreda
Visa alla artiklar

"Det var annat ljud i skällan när Tony var som bäst. Då stod kommunledning och media på kö och levererade superlativer om Masarnas betydelse för kommunen."

Anders Ternstedt, Avesta

"Det är väl lika bra att dom tar bort allt som eventuellt har nåt intresse i Avesta. Ta bort Masarna, Visenterna, riv Gamla byn. Och ta bort dom där minnesplattorna över berömda Avestabor också så kan vi göra Avesta till den mest anonyma orten i Sverige. Förresten ta bort dom där två ledarskribenterna i AT också."

Jan Johansson, Avesta

"Såvitt jag kan förstå har Masarnas ledning tvärtom tillskjutit kapital för att häva kapitalbristen. Man kan tycka vad man vill om tidigare beslut och ledning, men såvitt jag förstår finns inga leverantörsskulder eller skatteskulder, styrelsen och aktieägare har tagit det ansvar som kan förväntas. För övrigt är inte underlåtelse att upprätta kontrollbalansräkning brottsligt, vilket ledaren ger sken av."

Henric Schef, Avesta

"Kommunen är ingen plånbok för idrottsklubbar."

Anders Björnsson, Avesta

"Det kanske är svårt att kapa alla band när Avesta kommun äger anläggningen i Brovallen.... Jens Runnberg har nog svårt att förstå hur djupt rotad speedway är i Avesta."

Yngve Mattiasson, Avesta

"Många kommuners namn nämns ofta i samband med elitidrott. Bara begreppet elitidrott sätter en ort på inte bara Sverigekartan utan även internationellt. Jag tror att Avestas positiva ”rykte och namn” betyder mer än vad folk tror gällande denna aktivitet, och tycker att man väl tänker igenom detta!"

Anders Hansson, Hedemora

"Det är tufft att driva föreningar, i vart fall där jag haft eller har ett ansvar. En ständig kamp att få ekonomin att gå ihop. Lite lättare att skriva ledare och spy på andras misslyckande."

Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande, By

AT:s oberoende liberala ledarredaktion svarar direkt:

När Leksands IF var på obestånd tyckte Ulf Berg att det var dags för kommunen att begära att hela LIF:s ledning skulle bytas ut och att det skulle vara slut med skattepengar till det svarta hålet. Men det är väl lättare att få ryggdunkar i Avesta genom att begära sunda principer i andra kommuner, antar jag?

När verksamheten är rutten måste någon svära i kyrkan. Jag har inga problem med att inta den rollen. Jag tror Masarnas betydelse för Avestas "placering på kartan" är grovt överskattad.

Jens Runnberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare