Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Mer problem på Naturhistoriska i Göteborg - chefen sparkas

Hans Peter Dahlgren, chef för Göteborgs naturhistoriska museum, har fått sparken, skriver Göteborgs-Posten.
Men Västarvets förvaltningschef Marianne Dahlquist säger att det ännu inte finns något beslut om Dahlgrens anställning.

Peter Dahlgren är arbetsbefriad från och med i måndags och uppsagd från 1 maj, vilket för GP bekräftas av skyddsombudet Peter Nielsen. Hans Peter Dahlgren vill själv inte kommentera händelsen.

Museet har tidigare haft problem med flera uppseendeväckande händelser. 2013 fick den dåvarande chefen Ann Strömberg lämna sin tjänst sedan jäv konstaterats vid flera anställningar. Förra året, under Hans Peter Dahlgrens tid som chef, rapporterade GP om bland annat en anmälan om korruption, där museets personal exempelvis ska ha lånat hem saker och ätit gratis i museikaféet.

Naturhistoriska i Göteborg verkar under Västarvet, en del av Västra Götalandsregionen. Västarvets förvaltningschef Marianne Dahlquist säger att det ännu inte finns något beslut om Dahlgrens anställning.

"Diskussioner har föregått om Hans Peter Dahlgrens anställning, men ännu finns ingen överenskommelse tecknad mellan Västarvet och Hans Peter Dahlgren. Det är tyvärr den enda information som finns att ge för tillfället", skriver hon i ett pressmeddelande.