Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar lärde sig om jakt och viltvård på läger i Enviken

Annons

INSÄNT: Jägareförbundet i Dalarna har under flera år haft som målsättning att samla unga tjejer och killar till läger om jakt och viltvård.

Den här sommaren arrangerades lägret i samarbete med Jägareförbundet i Gävleborg, vilket innebar att deltagarna inkvarterades i Skålsjögården i Gävleborgs län, medan övrig verksamhet koncentrerades till Envikens skyttecentrum.

Lägret samlade 31 ungdomar som under ett intensivt veckoslut fick lära om jakt och viltvård. Jägareförbundet ställde upp med instruktörer och kursledning och ungdomarna tog del av programmet stor iver och lust att lära – inte minst om vikten av att vårda viltet för framtida generationer.

Jägareförbundet ställde upp med 15 instruktörer/ledare med mångårig erfarenhet av såväl jakt som kunskap hur viltet ska vårdas. Givetvis blev det också tillfälle att diskutera förekomsten och värdet av ett förnuftigt förhållningssätt till rovdjur i Dalarnas skogar.

Annette Eklund, Enviken, som engagerat sig starkt för att ge ungdomar chansen till lägervistelsen i Dalarna, är imponerad av de ungas intresse.

– Ungdomarna är inte bara nyfikna, de är också förvånansvärt kunniga och engagerade i frågor om vården av viltet i våra skogar. Därför är den här verksamheten viktig för jägareförbundet framtid, anser Annette Eklund.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips