Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung pojke död efter knivslagsmål i Olofström

En pojke i yngre tonåren har dött efter ett knivslagsmål i Olofström. En jämnårig pojke är gripen misstänkt för mord alternativt dråp.

"Pojkens anhöriga är underrättade om dödsfallet", säger Anna Möller på Region Skånes presstjänst till Aftonbladet.

Strax före klockan fyra på torsdagseftermiddagen kom larmet om knivbråket utanför Olofström. De båda pojkarna påträffades skadade, en av dem fick vård på platsen innan han greps av polisen. Den andra pojken fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad med svåra skärskador.

"Han kom in knivskadad och har avlidit", säger Anna Möller på Region Skånes presstjänst till Aftonbladet.

Senare på kvällen bekräftade även polisen att en av de två inblandade i bråket hade avlidit. Då meddelades också att båda pojkarna är under 15 år.

Under kvällen har förhör hållits och en förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts. Eftersom den misstänkta pojken är under 15 år är han nu omhändertagen av socialtjänsten i Olofström.

"Vi är mitt uppe i det praktiska nu och ska lösa situationen. Vi håller och försöker få fram en bild av hela situationen", säger socialchefen Camilla Munther till Aftonbladet.

Enligt uppgifter ska knivbråket ha skett utomhus men orsaken till slagsmålet är okänt. Enligt polisen var det troligtvis bara de två pojkarna som befann sig på platsen.

"Vi har inte förhört den misstänkte. Det beror på dennes ålder. Det får åklagaren besluta om och det kommer antagligen ske under fredagen. Det är inte som ett vanligt mordärende där vi kan förhöra den misstänkte när vi vill", säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region Syd till Aftonbladet, och fortsätter:

"Det polisen gör är teknisk undersökning och förhör med andra personer som kan tänkas ha uppgifter att lämna. Det kan vara ambulanspersonal, sjukhuspersonal och anhöriga".

Enligt uppgift till Aftonbladet har polisen beslagtagit en kniv på platsen och man har sökt spår på brottsplatsen och i området i närheten.