Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man dömd till tio års fängelse för mord i Helsingborg: ”Jag högg ner han”

En 21-årig man har dömts för mord till tio års fängelse efter att ha huggit ned en jämnårig man på Malmövägen i Helsingborg i februari förra året.
Mannen döms även för en radandra grova brott.

Annons

Den 21-åriga mannen sålde narkotika och blev lurad i en affär av en jämnårig man. När han en tid senare träffade på den jämnåriga mannen högg han ihjäl honom med flera knivhugg.

" Hugget eller sticket i bröstet har gått genom bröstkorgsväggen, där det orsakat en liten skada på ett revben, in genom hjärtsäcken, genom hela hjärtat, ut genom hjärtsäcken och in i levern", skriver tingsrätten i sin dom.

Enligt rättsläkaren som förhördes under rättegången dog mannen efter bara några sekunder.

Nu har 21-åringen dömts för mord, två fall av grov misshandel, två fall av olaga hot, grovt brott, ett olaga hot av normalgraden och ett ringa narkotikabrott.

Tingsrätten bedömer att straffvärdet för mannen uppgår till fjorton års fängelse men eftersom att han vid de flesta brottstillfällena var 20 år gammal blir straffet något mildare.

Den 21-åriga mannen finns sedan tidigare under fem avsnitt i belastningsregistret. Han har bland annat dömts för för grov stöld, två fall av ringa narkotikabrott, brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor och vapenbrott, ringa brott.