Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyska UD varnar för fejkade nyheter om Sverige: "Achtung! Fake News!"

Nu varnar Tysklands utrikesdepartement för falska nyheter om Sverige.
”Varning för fake news” skriver myndigheten på Facebook.

Det är efter att högerpopulistiska tyska partiet AfD berättat för sina väljare att media mörkar varningar för att åka till Sverige som tyska utrikesdepartementet reagerat.

– Officiella resevarningar finns för Sverige. Vår kvalitetspress vill inte rapportera om dem, skriver Afd på Twitter.

Tysklands utrikesdepartement har nu gått ut på Faceobook där de varnar för den falska nyheten som sprids av AfD. Myndigheten uppger i sitt inlägg att det inte finns några varningar för att åka till Sverige.

Utrikesdepartementet skriver att det i Sverige finns en terrorvarning utfärdad som ligger vid nivå tre på en femgradig skala, vilket innebär att det finns ”förhöjd risk” för terrorattentat. Myndigheten påpekar dock att risken för terrorattentat minskat sedan i mars förra året.

Myndigheten konstaterar vidare torrt att den enda förändringen i säkerhetsläget för Sveriges del, sedan Donald Trump tillträdde som president i USA, är att Sverige förtydligat regelverket om att dricka alkohol på offentliga platser.

Den sanna nyheten som tyska UD anser att AfD borde gå ut med är att "svenska utrikesdepartementet har sänkt sin terrorvarning för ett år sedan". Myndigheten avslutar sedan inlägget smått ironiskt; "Vi är ledsna om det låter mindre intressant."