Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två skjutna i Stockholm – en har avlidit

Två personer ska ha blivit skadade vid en skottlossning i Skärholmen i södra Stockholm på onsdagseftermidddagen. Ett av offren avled senare av sina skador.
– Vi har en stor insats i området, säger Lars Byström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Annons

Polisen larmades om en skottlossning strax efter tre på onsdagseftermiddagen.

– När vi kom dit hittades två personer skottskadade. De fördes med ambulans till sjukhus, säger Lars Byström, presstalesperson på polisen.

Spanar efter skytten

Polisen har en stor insats i området kring Skärholmen med bland annat hundpatruller. Utredarna undersöker om det finns några övervakningskameror i området som kan ha fångat händelseförloppet.

– Vi har satt in en stor polisresurs som arbetar med fallet. Nu handlar det om att upprätta avspärrningar, kontrollera olika fordon och förhöra vittnen vid brottsplatsen.

Polisen spanade under eftermiddagen efter skytten. Någon person har ännu inte gripits.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska polisen också ha hittat en kamera med material som bedöms som intressant – två springande män ska ha fångats på bild när de lämnar platsen.

Strax efter 19.30 på onsdagskvällen meddelade polisen att elva personer medtagits till förhör med anledning av dödsskjutningen.

– De hämtats till förhör på lite olika ställen men det här betyder inte att de är misstänkta för brott, säger Lars Byström till Aftonbladet.