Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två personbästa första dagen för Avestatjejen på JVM – har chans på topp tio-placering

Under torsdagen inleddes JVM för Avestafödda stortalangen Ida Thunberg.
Fyra grenar avhandlades i sjukampen och 18-åringen slog till med två personliga rekord.
Det gör att hon ligger på plats 16 efter den första dagen.

Friidrottens JVM avgörs i dagarna i finska Tammerfors. En av de svenska deltagarna är Ida Thunberg som ska utöva både sjukamp och 100 meter häck.

Sjukampen inleddes under torsdagsförmiddagen när 100 meter häck avgjordes. Avestafödda Thunberg landade totalt på en niondeplats med tiden 13.93. En bit ifrån hennes personliga rekord på 13.58, vilket hade räckt till en fjärdeplats.

Därefter var det dags för höjdhoppet som inte är 18-åringens starkaste gren. Hon slog ändå till med ett personligt rekord på 1.62, men det räckte endast till placering 22 av 25.

På eftermiddagen var det sen dags för kula. Thunberg slutade då på en trettondeplats efter att ha stött 12.20, vilket är 87 centimeter kortare än hennes personbästa.

Avslutningsvis stod 200 meter på schemat. Talangen, som tävlar för KFUM Örebro, vann sitt heat på personliga rekordtiden 25.39. Det räckte till plats 16.

En sextondeplats är också det som Thunberg parkerar på i sammandraget efter den första dagen. Totalt har hon skrapat ihop 3272 poäng, vilket är 61 poäng efter hennes personliga rekordserie som har en slutsumma på 5638. Den noteringen gjordes hon för en dryg månad sedan.

Sveriges andra bidrag i sjukampen Erika Wärff ligger på 19:e plats totalt. Leder gör brittiskan Niamh Emerson.

I morgon avslutas sjukampen med längdhopp på morgonen, spjut vid lunch och 800 meter på kvällen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips