Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två omkom i tågolycka strax utanför Ingeborgbo

UPPDATERAD VERSION
Två personer omkom efter en tågolycka i södra Horndal i höjd med Ingeborgbo. De båda personerna skall ha blivit påkörda när de kom åkandes i en bil vid en järnvägsövergång.

Det var vid 22.20-tiden på söndagskvällen som personbilen av någon anledning kolliderade med tåget.

– Det är ett tåg som krockat med en personbil. Det anträffades två personer avlidna i bilen. Mycket mer än så vet jag faktiskt inte, säger Sven Matzols, vakthavande befäl vid Dalapolisen.

Vid 13-tiden på måndagen hade polisen ännu inte kunnat fastställa identiteten på två omkomna personerna, trots det har flera andra medier gått ut med ålder på de båda och var de kommer i från.

– De är inte officiellt identifierade ännu, säger Sven-Åke Petters, presstalesman för polisen i Dalarna.

Vid 14-tiden på måndagen berättade polisen i Avesta att ett körkort och ett busskort tillhörande en man född 1991 och en tjej född 1996 från Faluntrakten hittats i bilen. Det mesta tyder på att korten tillhör de omkomna personera i bilen.

Tågtrafiken stod under söndagskvällen stilla på sträckan där olyckan inträffade.

– Det brukar ta tid innan trafiken är i gång igen vid sådana här händelser, säger Sven Matzols.

Räddningstjänsten var snabbt på plats på olycksplatsen.

– Det är en fråga om någon minut. Horndalsstyrkan var där inom 7-8 minuter och Avestastyrkan kort där efter, säger Hans Bång på Räddningstjänsten i Avesta.

Vad möttes de av på olycksplatsen?– När de kom fram hade tåget passerat olycksplatsen och stod ungefär hundra meter i från bilen. Bilen hade slungats 30 meter från rälsen.

– De omkom omedelbart och det fanns inget vi kunde göra för att rädda deras liv, säger Hans Bång.

Hur länge jobbade de på olycksplatsen?– Vi jobbade ett par timmar på platsen och sedan samlades alla som var där på brandstationen för att prata igenom det som hänt. Det är jätteviktigt att göra det, säger Hans Bång.