Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två lastbilar i krock på E 18 utanför Kristinehamn – en förare avliden

Två lastbilar var inblandade i en svår trafikolycka på E 18 mellan Karlskoga och Kristinehamn strax efter klockan 13 på söndagen. Enligt Trafikverket kolliderade lastbilarna i en parkeringsficka. En av förarna skadades svårt och har avlidit.

Annons

"En person satt fastklämd efter olyckan. En ambulanshelikopter kallades till platsen, men personen avled av sina skador", säger Henrik Winkler, räddningschef i beredskap till Expressen.

En lastbil med släp stod på en parkeringsficka längs vägen. En annan lastbil körde då in i släpet på lastbilen där.

"Den ena lastbilen som var på väg ut i låg fart har blivit påkörd bakifrån av en annan lastbil", säger Henrik Winkler till Expressen.

Räddningstjänst och ambulans skickades från både Kristinehamn och Karlskoga. Även ambulanshelikopter kom till platsen. Mannen i den bakre lastbilen satt dock svårt fastklämd och avled av sina skador. Chauffören i den andra lastbilen ska ha klarat sig utan skador enligt uppgifter till Expressen.

Olyckan innebar stora trafikstörningar under eftermiddagen och orsakade till en början stopp i båda riktningarna. Trafiken västerut i riktning mot Kristinehamn och Karlstad leddes först om på andra vägar. Det bildades långa köer på platsen. Strax efter klockan 17.00 var det åter full framkomlighet i båda riktningar enligt Trafikverkets rapport. Bärgning kommer att ske under natten.