Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två lastbilar i krock på E 18 utanför Kristinehamn – en förare avliden

Två lastbilar var inblandade i en svår trafikolycka på E 18 mellan Karlskoga och Kristinehamn strax efter klockan 13 på söndagen. Enligt Trafikverket kolliderade lastbilarna i en parkeringsficka. En av förarna skadades svårt och har avlidit.

"En person satt fastklämd efter olyckan. En ambulanshelikopter kallades till platsen, men personen avled av sina skador", säger Henrik Winkler, räddningschef i beredskap till Expressen.

En lastbil med släp stod på en parkeringsficka längs vägen. En annan lastbil körde då in i släpet på lastbilen där.

"Den ena lastbilen som var på väg ut i låg fart har blivit påkörd bakifrån av en annan lastbil", säger Henrik Winkler till Expressen.

Räddningstjänst och ambulans skickades från både Kristinehamn och Karlskoga. Även ambulanshelikopter kom till platsen. Mannen i den bakre lastbilen satt dock svårt fastklämd och avled av sina skador. Chauffören i den andra lastbilen ska ha klarat sig utan skador enligt uppgifter till Expressen.

Olyckan innebar stora trafikstörningar under eftermiddagen och orsakade till en början stopp i båda riktningarna. Trafiken västerut i riktning mot Kristinehamn och Karlstad leddes först om på andra vägar. Det bildades långa köer på platsen. Strax efter klockan 17.00 var det åter full framkomlighet i båda riktningar enligt Trafikverkets rapport. Bärgning kommer att ske under natten.