Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två äldre kvinnor bestals på tusentals kronor efter att kontokort stals

I fredags fick Polisen in två anmälningar om kontokortsstölder. Två kvinnor i 85-årsåldern hade blivit av med kontokorten när de varit och handlat.

Enligt Polisen skulle en av kvinnorna handla i en butik i centrala Avesta när en man kom fram till henne och erbjöd att hjälpa till med varuvagnen. När kvinnan kom hem upptäckte hon att hennes plånbok med kontokort var borta. När hon kontaktade banken visade det sig att någon gjort tre uttag med hjälp av hennes kort på 2 000 kronor vardera.

Några timmar senare skedde en liknande händelse sär den andra kvinnan handla i en butik i Dalahästområdet. Kvinnan har berättat för Polisen att hon blev knuffad av en man. Efter ett tag upptäckte hon att hennes kontokort var försvunnet. Det visade sig senare att någon tagit ut 15 000 kronor från hennes konto.

– Det är bra att uppmärksamma om någon kommer nära när man har kontokortet uppe. Det är bra att stoppa kortet där det är svårt att få tag på, säger Monica Rickmo, stationsbefäl på Avestapolisen.