Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Myndigheternas pressträff om coronaläget: "Vi har fortfarande en rätt stabil situation"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På onsdagen höll Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, en pressträff om covid-19.

TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

På pressträffen bekräftades att Sverige har 2 510 konstaterade fall av covid-19 och att 42 personer har avlidit av sjukdomen. Hittills har 144 patienter fått intensivvård.

Statsepidemiolog Anders Tegnell berättade att antalet nya fall ökar med omkring 100-200 fall per dag. Spridningen är störst i Stockholm och i övriga storstäder. I övriga landet beskriver Tegnell det dock som "ganska lugnt".

– Man ser tecken på spridning i nästan hela landet men på en låg nivå. Så vi har fortfarande en rätt stabil situation, säger han.

Tegnell påpekade också att det testas så mycket som det är möjligt i nuläget.

– Vi testar så mycket som laboratorier och vård hinner med och det utvecklas vecka för vecka, säger han.

Socialstyrelsen meddelade att bristen på skyddsmaterial fortfarande är stor. Resurserna är inte slut men leveranserna är ett problem.

– Det kommer inga stora leveranser men det kommer leveranser hela tiden. Vi bedömer just nu att vi har förmåga att stötta upp med det akuta behovet men det finns inte uthållighet över tid, säger Taha Alexandersson, Socialstyrelsen.