Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-kändisen Siewert Öholms sista farväl på Facebook: "Mitt liv håller på att rinna ut"

Siewert Öholm, känd tv-profil, har tagit ett sista farväl på Facebook. Han är svårt sjuk i levercancer.

Sent på söndagskvällen skrev 77-årige Siewert Öholm sitt sista inlägg på Facebook, där han har 5 000 följare:

"Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook. Tack vänner och följare."

Familjen samlades i helgen för att ta ett sista farväl på centralsjukhuset i Växjö. Siewert Öholm har under hösten kämpat mot levercancer. I förra veckan blev hans tillstånd hastigt sämre, skriver tidningen Dagen. Dagen intervjuade Siewert Öholm på måndagsmorgonen.

– Jag är inne för nedräkning. Men just nu har jag och Gud en överenskommelse om att jag ska överleva måndag och tisdag. Det här är ju nytt för mig men jag känner mig väldigt lugn, sa Öholm till Dagen.

Siewert Öholm blev på 1980-talet känd som programledare för debattprogram på SVT. Han var även anställd på Sveriges Radio.

Flera av tv-profilens vänner skriver på hans Facebooksida och uttrycker sin sorg.

– Jag hade äran och ynnesten att få byta några ord med Siewert nu ikväll. De exakta orden stannar mellan oss, men det var ett koncentrerat, innerligt och kärleksfullt samtal där jag fick berätta för honom vilket oerhört djupt och kärleksfullt intryck han gjort på mig under de åren vi känt varandra, skrev Marcus Birro, känd skribent, på programledarens Facebook under måndagen.