Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turismen i Dalarna minskade förra året

Under 2016 ökade turismen i Sverige med 3 procent. Efter de tre storstadsregionerna så var Dalarna den mest populära platsen att besöka för turister under förra året, även om turismen i länet minskade något.

De utländska övernattningarna i Sverige ökade med 3 procent under förra året, det visar preliminära siffror från Tilläxtverket. Det är en dämpad utveckling om man jämför med de senaste två åren, då de utländska övernattningarna ökade med så mycket som 14 respektive 22 procent.

För Dalarnas del så har turismen minskat med 0,1 procent om man jämför med året innan, vilket är ett trendbrott mot de senaste åren då turismen ökat. Totalt hade Dalarna 4 982 297 övernattningar förra året.

När det gäller övernattningar från utlandet landade den siffran förra året på 689 843 stycken i Dalarna, vilket är en minskning med 3,4 procent jämfört med året innan. Det kan jämföras med 2015, då antalet övernattningar från utlandet ökade med 7,6 procent jämfört med året innan.

Läs också: Stor turistsymbol för Dalarna förfaller – inte viktigt för danska ägare

När det gäller vilka platser i lander som fick flest besök av turister 2016 så hamnar Dalarna på en fjärde plats efter storstadsregionerna Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

Läs också: Dalarnas turism ökar mest i landet

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android