Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunga namn i protest – därför skriver amerikanska författare på uppropet mot Trump

Chimamanda Ngozi Adichie, JM Cotzee och Colm Toibin finns med bland de 65 författare och artister som i ett gemensamt öppet brev tar avstånd från den amerikanske presidenten Donald Trumps inreseförbud för människor från sju muslimska länder.

De 65 ställer sig bakom de åsikter som amerikanska Pen redan framfört och framhåller att inreseförbudet hindrar den fria rörligheten och ett globalt utbyte av konst och idéer, skriver New York Times.

Huruvida den syriske sångaren Omar Souleyman kan genomföra sin planerade konsert i New York i maj är just nu oklart, likaså om den syriske poeten Adonis, sedan länge bosatt i Paris, kan medverka på amerikanska Pens internationella festival som även den hålls i maj.

Författaren Chimamanda Ngozi Adichie protesterar mot Trumps inreseförbud. Arkivbild.Vilhelm Stokstad / TTFörfattaren Chimamanda Ngozi Adichie protesterar mot Trumps inreseförbud. Arkivbild.