Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för Leksand borta mot Djurgården

Leksand hämtade in ett 0–3-underläge till 3–3 i den tredje perioden – men ett mycket omdiskuterat 4–3-mål för Djurgården sänkte Leksand i den viktiga matchen.

Publikfestpå Hovet när Djurgården slog Leksand inför en fullsatt arena. Efter en nervkittlande avslutning kunde Djurgården hålla undan och vinna med 4-3.

Sammamanskap som bärgade segern mot Linköping senast fick fortsatt förtroende motelfteplacerade Djurgården. De många leksandsfans som fanns på plats hade nog hoppats på en fortsättning på Linköpingsmatchen, så blev det inte. Hemmalaget tog initiativet direkt från start och Leksand fick jobba för att hänga med imatchen, något man ändå inte riktigt lyckades göra.

Första perioden var en period i utvisningens tecken med hela tio utvisningsminuter. Leksand fick en bra chans att ta ledningen på när man fick chansen i spel fem mot tre redan efter fem minuters spel. Ingen utdelning där. Djurgårdens första mål kom efter femton minuter efter att Henrik Haukeland i Leksands mål missat att täcka första stolpen. Ett mål som kom i spel fem mot fyra, men som ändå såg vä lenkelt ut att göra.

Med en minute kvar av första perioden utökade hemmalaget sin ledning efter att Matt Anderson säkert placerad pucken mellan benen på Heukeland på en kontring. Ett ämne på allas läppar och som många vitblåa personer säkert grämde sig över var läget i två mot ett där Markus Lauridsen i Leksand sköt själv istället för att spela en fristående Jon Knuts.

-Han såg nog efteråt att jag skulle haft den, så han ångrade sig efteråt, sa en moloken Jon Knuts till C-more.

Efter första pausen hände något i Leksand målmässigt i alla fall. Däremot var det hemmalaget som var först med att näta i mittperioden. Knappt sex minuter in satte Patrik Lundh 3-0 och sin tredje poäng för matchen. Det tråkiga förLeksands del var att de var en man mer på isen vid tillfället för målet. Ett boxplaymål för Djurgården alltså. Repliken lät inte vänta på sig och i samma powerplay satte dalalaget sitt första mål genom Johan Porsberger, assisterad av Johan Olofsson. Med halva perioden spelad tryckte Leksand in ännu ett mål som adderade lite nerv och liv till matchen. Målet gjordes av Janos Hari på enbackhand.

Den tredje perioden fortsatte bra för Leksand och ganska tidigt kunde Oskar Lang - på en drömpassning av Olle Alsing - sätta kvitteringspucken i friläge. Säkertavslut, men guldkant på passningen av Alsing framförallt. Vid denna tidpunkt såg Leksand ut att till och med kunna ta ledningen med flertalet chanser. Det kände kanske Djurgårdens tränare Robert Ohlsson som tog time out. Efter den så pressade Djurgården på mot Leksand med Jeff Tambelini som ständigt orosmoment för Leksandsförsvaret.

Med drygt halva sista perioden spelad tryckte hemmalaget in ledningsmålet, om än ett omdiskuterat mål, men som till slut godkändes. Daniel Brodin sist på pucken efter en situation där Henrik Haukeland var ganska störd av just Brodin. Det uppstod lite kurr efter målet som resulterade i spelfyra mot fyra efter en roughing-utvisning i vardera lag.

Med två och en halvminut kvar bytte ”Perra” Jonsson in Atte Engren, ett agerande som gjorde att Leksand kunde snacka ihop sig inför slutminuterna. Engren lämnade isen ganska snabbt och Leksand pressade på med en man mer på isen, inget mål och Djurgården kunde hålla undan och vinna med 4-3.

LÄS MER: Så var Djurgården–Leksand minut för minut

Matchfakta

Djurgårdens IF–Leksands IF 4–3 (2–0, 1–2, 1–1)

Första perioden: 1–0 (15.03) Linus Johansson (Patrik Lundh, Mikael Ahlén), spel fem mot fyra, 2–0 (19.09) Matt Anderson (Patrik Lundh, Mikael Ahlén).

Andra perioden: 3–0 (25.54) Patrik Lundh (Matt Anderson), spel fyra mot fem, 3–1 (26.11) Johan Porsberger (Johan Olofsson), spel fem mot fyra, 3–2 (30.13) Janos Hari (Lukas Ericsson).

Tredje perioden: 3–3 (43-50) Oskar Lang (Olle Alsing), 4–3 (53.23) Daniel Brodin (Alexander Urbom, Linus Johansson).

Skott: 28–28 (8–8, 10–8, 10–12)

Utvisningar, DIF: 5x2. LIF: 4x2.

Domare: Mikael Andersson, Aleksi Rantala.

Publik: 8094

Oskar Danielsson-Frost