Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa tiden fortsätter för Charlotte Kalla – kan bryta Tour de Ski: "Kroppen inte helt redo"

Först Maria Rydqvist.
Och nu kan även Charlotte Kalla hoppa av Tour de Ski, uppger Expressen.
– Vi tar ett beslut efter morgondagens lopp, säger skidstjärnans personlige tränare Magnus Ingesson.

Först hoppade Maria Rydqvist av Tour de Ski. Nu kan touren fälla ytterligare ett svenskt offer.

LÄS MER: Har bestämt sig – Maria Rydqvist bryter Tour de Ski: "Är jättejobbigt mentalt"

Charlotte Kalla har haft en minst sagt olycklig inledning på årets skidsäsong. Det började med hjärtproblemen i premiären och sedan dess har det varit en enda lång uppförsbacke för Sveriges skiddrottning.

LÄS MER: Kalla har lagt säsongsstarten bakom sig: "Känns kul att vara tillbaka"

Målet har hela tiden varit VM i Lahtis senare i vinter, men Kalla bestämde sig ändå för att köra Tour de Ski. Där har det gått knaggligt, och hon slutade i den fjärde distansen –jaktstarten i fristil över 10 kilometer – på 18:e plats. Dessförinnan slutade hon 26:a, 41:a och på åttonde plats på tourens deltävlingar.

LÄS MER: Efter kollapsen – så stöttar landslaget Charlotte Kalla

Och nu avslöjar SportExpressen att Kalla kan komma att avbryta touren, då kroppen inte känns 100 procent.

– Det är ju inte bara en l-i-t-e dålig form, vi pratar om. Så det är klart att hon blir besviken och skulle vilja prestera bättre, säger Magnus Ingesson, Kallas personlige tränare till SportExpressen och fortsätter:

– Det kan vara så att vi gick på lite för hårt under lägret i Saxnäs. Att Charlottes kropp inte var helt redo för den belastningen. För uppenbarligen är inte hennes fysiska förmåga inte riktigt bra just nu.

LÄS MER: Nilsson avgjorde i spurtstrid – Kalla långt efter: "Stina är helt suverän"

Klart är att Kalla kör morgondagens lopp – fem kilometer fristil. Därefter kommer ett beslut att fattas huruvida Kalla fortsätter touren eller inte.

– Vi tar ett beslut efter morgondagens lopp. Det är så man får göra när inte formen finns där, säger Ingesson till SportExpressen.

– Vi tar bara ett lopp i taget just nu.