Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trumps valkampanj anklagas för ryska agentkontakter – presidenten rasar: "Informationen lämnas ut olagligt"

Året innan Donald Trump valdes till president var medarbetarna på hans valkampanj i ständig kontakt med ryska agenter, enligt flera amerikanska nyhetssajter.
– Informationen ges olagligt ut till misslyckade @nytimes och @washingtonpost, rasar Donald Trump på Twitter.

När Barak Obama fortfarande var president i USA informerades både han och Donald Trump av de amerikanska spionorganisationerna om de omfattande kontakter som misstänkta ryska agenter ska ha haft med Trumps kampanjarbetare. Det uppger flera spionkällor för nyhetsjättarna New York Times och CNN.

– Fejkade nyhetsmedier är galna med sina konspirationsteorier och sitt blinda hat. @MSNBC och @CNN går inte att titta på. @foxandfriends är toppen, skriver Donald Trump på Twitter under onsdagen.

Telefonlistor och avlyssnade samtal som visar på att medlemmar av Donald Trumps kampanj var i ständig kontakt med ledande ryska underrättelsetjänster året före valet, uppger New York Times.

– Det här med ryska kontakter är bara nonsens i ett försök att täcka över de många misstag som gjordes i Hillary Clintons förlustkampanj, fortsätter Dondald Trump i ett inlägg på Twitter.

De brottsbekämpande myndigheterna och underrättelsetjänsten i USA avlyssnade kommunikationen med de misstänkta ryska agenterna i samband med att de fann bevis för att Ryssland försökte störa presidentvalet genom att hacka Demokratiska nationella kommittén.

Spionorganisationerna försökte sedan att ta reda på om Donald Trumps kampanj var i maskopi med de ryska hackarna. Det ska dock ännu inte ha framkommit några sådana uppgifter.

Donald Trump rasar över att uppgifterna läckt till pressen.

– Informationen ges ut olagligt till misslyckade @nytimes och @washingtonpost av underrättelsetjänsterna (NSA och FBI?). Precis som Ryssland, skriver han på Twitter.

Presidenten citerar i ett inlägg en kort tid senare en annan nyhetsbyrå som uppger att " NSA och FBI inte borde lägga sig i politik".

– Det är en väldigt allvarlig situation för USA, skriver han.