Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trumps reseförbud stoppas tillfälligt av New York-domare

En domare i New York har tillfälligt upphävt president Donald Trumps reseförbud. Upphävandet gör att resenärer från länder där majoriteten av befolkningen är muslimer inte längre får deporteras tillbaka till sina hemländer, skriver Dagens Nyheter.

Under fredagen utfärdade den nyligen tillträdda presidenten Donald Trump ett tillfälligt flykting- och visumstopp i USA. Förbudet innebar att invånare från Irak, Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen inte får komma in i USA under en period av fyra månader. Förbudet säger också att inga personer från dessa länder heller kan få visum under de kommande tre månaderna. Nu har domaren Ann M. Donnely från den federala domstolen i Brooklyn, New York lyft förbudet vilket innebär att USA inte får sända tillbaka människor som kommit till landet med giltiga visum. Hundratals personer från dessa länder har hållts i förvar på olika flygplatser i USA sen förbudet. De som gripits på flygplatser runt om i landet får inte längre deporteras tillbaka men får inte heller komma in i landet oavsett om de har giltiga visum eller uppehållstillstånd.