Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trump vill införa temporärt stopp för flyktingmottagande i USA

USA:s president Donald Trump undertecknade en verkställande order om tuffare regler för att stoppa radikala islamistiska terrorister från att ta sig in i USA. Det rapporterar flera medier.

Annons

– Vi vill inte ha dem här. Vi vill säkerställa att vi inte släpper in i vårt land just de hot som våra män och kvinnor bekämpar utomlands, sa Trump. Det rapporterar omni.se.

Trump undertecknade beslutet under sitt besök vid Pentagon på fredagseftermiddagen, där han också deltog i en ceremoni för den nytillträdde försvarsministern James ”Mad Dog" Mattis.

Beslutet innebär ett temporärt totalstopp för flyktingmottagandet i USA som ska gälla i 120 dagar. Men för syriska flyktingar finns det ingen tidsbegränsning.

Enligt ett dokument som nyhetsbyrån AP tagit del av ska Trump på obestämd tid stoppa syriska flyktingar från att komma in i USA. Det innebär också ett tillfälligt stopp för flyktingmottagandet från Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Sudan och Jemen där personer från de länderna kommer att vägras visum till USA de närmaste 30 dagarna.

– Vissa personer som kommer hit har onda avsikter. De flesta har det inte, antar jag, men vi kan inte ta några risker, säger Trump. Det skriver svt.se.

I en intervju med tv-kanalen Fox News pratar Trump om den exekutiva ordern.

LÄS OCKSÅ:

Trump beskrev Nato som föråldrat – nu stöttar han militäralliansen till 100 procent

Trump kan tänka sig att återinföra tortyr: "Vi måste möta eld med eld"

Trumps order: USA ska bygga mur mot Mexiko så fort som möjligt