Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trump talade på nytt möte: "Svenskarna fattar att jag har rätt"

Donald Trump intog idag – som första sittande president sedan Ronald Reagan – talarstolen på den årliga konservativa CPAC-konferensen.
– Svenskarna fattar att jag har rätt, sade han.

Konferensen väntas ha 10 000 deltagare där nästan häften är studenter. Under konferensen ska bland annat falska nyheter och rätten att bära vapen avhandlas.

Under sitt tal tog presidenten åter upp Sverige som exempel.

– Titta på vad som händer i Europa. Titta på vad som händer i Sverige. Jag fick mycket kritik för vad jag sa om Sverige. Men folk där fattar att jag har rätt, sade han och fortsatte;

– Jag frågade om någon rapporterade om det som händer i Sverige. Det visade sig att de inte gjort det. Kolla bara på vad som hände sen, sa han.

"Muren är på gång"

Donald Trump talade även om muren som han vill bygga mot Mexiko.

– Muren mot Mexiko är på gång. Vi ligger redan före tidsschemat när det gäller byggandet, sade han.

– Vi ska ha ut de dåliga människorna. De som håller på med våld och droger är de som ska ut först. Jag håller mitt löfte, sade Donald Trump i sitt tal.

"Förbjud anonyma källor"

Donald Trump passade även på att ge en känga till nyhetsmedierna som han anser är fejk. Redan tidigare under dagen skrev presidenten på Twitter att FBI ännu inte hittat läckorna som pratat med media och att de måste hitta dem. Under talet fortsatte han på samma tema.

– Fejkmedia hänvisar till anonyma källor. De borde inte få göra det. 'En källa säger att Donald Trump är jättejätte hemsk'. Låt dem säga det till mig ansikte mot ansikte istället, sade han.

Under talet pratade Trump även om bilindustrin och om att han vill bygga upp den amerikanska militären.

– Ingen ska våga i frågasätta vår militära styrka, sa han.

Mer läsning:

Trumps nya twitterattack: "Sverige fungerar utmärkt. INTE!"

Svenska ambassaden: "Vi ser fram emot att informera USA om svensk invandring och integrationspolitik"