Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Trump har rätt" skriver SD-ledarna Åkesson och Karlsson i en amerikansk debattartikel

Donald Trumps negativa bild av Sverige stämmer enligt Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson. presidentens uttalande om Sverige var snarare en underdrift än en överdrift skriver de båda SD-topparna i en debattartikel för Wall Street Journal.

I debattartikel kritiserar partiledaren Jimmie Åkesson och riksdagsgruppledaren Mattias Karlsson precis som Trump den svenska invandringspolitiken rapporterar Aftonbladet.

”Effekterna är påtagliga, till att börja med den nationella säkerheten. Uppskattningsvis 300 svenska medborgare med invandrarbakgrund har rest till Mellanöstern för att strida för IS. Många återvänder nu till Sverige och välkomnas med öppna armar av vår socialistiska regering”, skriver SD-ledarna.

Aftonbladet har låtit Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap, analysera debattartikeln i Wall Street Journal . Enligt honom är syftet att artikeln ska ge eko i den svenska debatten

Läs också:

Trumps nya twitterattack: "Sverige fungerar utmärkt. INTE!"

Svenska ambassaden: "Vi ser fram emot att informera USA om svensk invandring och integrationspolitik