Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio anhållna för mord i Arboga – härvan kring sommarstugemordet växer

Nu har tre personer anhållits misstänkta för inblandning i ett mord som skedde året innan det uppmärksammade sommarstugemordet i Arboga.
Två av de gripna är barn till Arbogakvinnan som misstänks för mordet.

Sedan tidigare sitter den 42-åriga Arbogakvinna häktad misstänkt för inblandning i mordet på sin ex-man. Mordet skedde vid sjön utanför den sommarstuga som 42-åringen hade tillgång till.

– Vi har anledning att misstänka att de här tre personerna har varit delaktiga i mordet och har därför beslutat anhålla dem som skäligen misstänkta för delaktighet i mord på den man som hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015, säger åklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Västerås, i ett pressmeddelande.

Mannen hittades drunknad i sjön sommaren 2015. Polisen lade ned förundersökningen och klassade händelsen som en olycka.

Tecknade livförsäkring

Men försäkringsbolaget där 42-åringen tecknat en livförsäkring på sin man en kort tid innan dödsfallet – fattade misstankar om att allt inte stod rätt till – och startade en egen utredning.

Kvinnan och hennes 18-åriga pojkvän är sedan tidigare misstänkta för sommarstugemordet i Arboga förra sommaren där kvinnans pappa mördades och hennes mamma skadades allvarligt.

Polisen fick under utredningens gång ta del av försäkringsbolagets utredning som visade på att 42-åringens ex-man blivit mördad.

Efter att ha suttit häktad som misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar delgavs hon i december förra året misstanke om inblandning i mordet på ex-mannen.

Trion som nu gripits är anhållna på den lägre misstankegraden, skälig misstanke, för delaktighet i drunkningsmordet.

Två av de gripna ska enligt uppgift till VLT vara barn till den 42-åriga kvinnan, och är i 20- till 25-årsåldern. Den tredje personen som sitter anhållen ska vara sambo till ett av barnen. Alla tre greps i sina respektive bostäder på onsdagsmorgonen.