Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio anhållna för mord i Arboga – härvan kring sommarstugemordet växer

Nu har tre personer anhållits misstänkta för inblandning i ett mord som skedde året innan det uppmärksammade sommarstugemordet i Arboga.
Två av de gripna är barn till Arbogakvinnan som misstänks för mordet.

Annons

Sedan tidigare sitter den 42-åriga Arbogakvinna häktad misstänkt för inblandning i mordet på sin ex-man. Mordet skedde vid sjön utanför den sommarstuga som 42-åringen hade tillgång till.

– Vi har anledning att misstänka att de här tre personerna har varit delaktiga i mordet och har därför beslutat anhålla dem som skäligen misstänkta för delaktighet i mord på den man som hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015, säger åklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Västerås, i ett pressmeddelande.

Mannen hittades drunknad i sjön sommaren 2015. Polisen lade ned förundersökningen och klassade händelsen som en olycka.

Tecknade livförsäkring

Men försäkringsbolaget där 42-åringen tecknat en livförsäkring på sin man en kort tid innan dödsfallet – fattade misstankar om att allt inte stod rätt till – och startade en egen utredning.

Kvinnan och hennes 18-åriga pojkvän är sedan tidigare misstänkta för sommarstugemordet i Arboga förra sommaren där kvinnans pappa mördades och hennes mamma skadades allvarligt.

Polisen fick under utredningens gång ta del av försäkringsbolagets utredning som visade på att 42-åringens ex-man blivit mördad.

Efter att ha suttit häktad som misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar delgavs hon i december förra året misstanke om inblandning i mordet på ex-mannen.

Trion som nu gripits är anhållna på den lägre misstankegraden, skälig misstanke, för delaktighet i drunkningsmordet.

Två av de gripna ska enligt uppgift till VLT vara barn till den 42-åriga kvinnan, och är i 20- till 25-årsåldern. Den tredje personen som sitter anhållen ska vara sambo till ett av barnen. Alla tre greps i sina respektive bostäder på onsdagsmorgonen.