Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre rattfyllon stoppade under helgen i Smedjebacken

I Smedjebacken och Söderbärke stoppades tre bilföraren under den senaste helgen med den gemensamma nämnaren att samtliga var onyktra.

Annons

Redan på lördagsmorgonen vid 08.30-tiden stoppades den första, en man i 28-årsåldern, på Torggatan i centrala Smedjebacken. Utandningsprovet noterades till 0,16 milligram per liter luft och mannen blev rapporterad för rattfylleri.

Vid 20.30-tiden på lördagskvällen stoppades sedan en manlig bilförare i 25-årsåldern på Vasagatan, också det i centrala Smedjebacken.

I det här fallet blev rattfylleriet relaterat till narkotika. 25-åringen misstänks dessutom för narkotika för eget bruk samt olovlig körning.

Vid kiosken i centrala Söderbärke kontrollerade polispatrullen en misstänkt manlig bilförare i 55-årsåldern vid 13.20-tiden i söndags. Utandningsprovet visade 0,13 milligram per liter luft och han rapporterades för rattfylleri.

Nämnas kan också att på fredagsmorgonen, den 13 januari, stoppades en manlig bilförare i 30-årsåldern på Finnsviksvägen i Sunnansjö, norr om Ludvika. I det här fallet var dock föraren nykter.

Däremot saknade mannen körkort och körde en bil med körförbud, som dessutom var utrustad med sommardäck. Föraren blev därmed rapporterad för bland annat grov olovlig körning.