Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre personer åtalas för inbrott i Avesta, Hedemora och Falun

I dag kom åtalet mot de tre personer som greps den 19 december i Krylbo misstänkta för inbrott i södra Dalarna och Falun.

Tre män, som alla är i 20-25-årsåldern och varav en är bosatt i Hedemora kommun och de andra två har okänd adress, åtas vid Falu tingsrätt. De tre männen greps i Krylbo 19 december 2016 och polisen kunde säkra en stor mängd gods som polisen misstänkte var stulet.

I dag, tisdag, kom åtalet mot de tre männen. En av männen är misstänkt för häleri eftersom att han enligt åtalet ska ha haft gods i sin ägo som tillhör någon annan.

Läs mer: Tre män gripna misstänkta för villainbrotten i södra Dalarna

En av de andra männen är misstänkt för grov stöld eftersom att han enligt åtalet ska ha brutit sig in i ett hus i Avesta och stulit matvaror, ett gymkort, en väska och skor.

Den tredje mannen är misstänkt för tre grova stölder. Vid ett tillfälle ska han ha brutit sig in i ett hus i Falun och stulit vapen och smycken. Vid ett annat tillfälle ska han ha tagit sig in i en bostad i Hedemora och stulit tv-spel, kontanter, kläder, skor, dammsugare, hörlurar, glasögon, smycken, en väska och mat. Vid ett tredje tillfälle ska mannen ha brutit sig in i ett kedjehus i Skärholmen i Stockholm och tagit smycken och en väska.

Läs mer: Polisen varnar för stor inbrottsvåg: "Ovanligt många inbrott på så pass kort tid"

Läs mer: Polisen varnar för tjuvar – 49 villainbrott på två månader