Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män begärs häktade för våldtäkten på Facebook

Tre män begärs häktade för den misstänkta våldtäkten i Uppsala som ska ha filmats och sänts live på Facebook, rapporterar TT.

Två av männen är misstänkta för våldtäkt medan den tredje begärs häktad för att inte ha avslöjat den.

De tre männen är födda 1992, 1996 och 1998. Trion greps i söndags i en lägenhet i Uppsala efter den misstänkta våldtäkten som ska ha sänts i en sluten Facebookgrupp med över 60 000 medlemmar.

– Han förnekar brott, men jag tänker inte gå in på några detaljer, säger advokat Stefan Wallin, som företräder en av de våldtäktsmisstänkta, till TT.

Nyhetsbyrån rapporterar vidare att polisen inte har fått tag på den film som ska visa övergreppet. Det kan vara så att filmen inte existerar över huvud taget – att övergreppet sänts live men sedan inte lagrats. Flera personer i Facebookgruppen har dock uppgett att de såg en kvinna som till synes blev våldtagen.

Läs också: Polisens nya teori: "Kanske inte finns någon övergreppsfilm"

Polisen fick kännedom om övergreppet sedan flera personer slagit larm under söndagsmorgonen. De tre männen greps i lägenheten samtidigt som polisen stoppade sändningen.