Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre Kronor föll mot Finland – se höjdpunkterna här

På lördagen förlorade Finland med hela 1-7 mot Tjeckien. På söndagen var det istället Tre Kronor som föll mot Finland i den avslutande matchen av Sweden Hockey Games.
– Vi måste smälta denna turnering, säger Sveriges förbundskapten Rickard Grönborg till Radiosporten.

Det var Sverige som tog ledningen i den första perioden genom Johan Ryno. Finland kvitterade sedan i den andra perioden och fortsatte sedan att ösa på och tog några minuter senare ledningen med 2-1.

Finland gjorde 3-1 med bara tio minuter kvar av matchen, vilket innebar att Philip Holms reducering till 3-2 inte spelade någon roll.

– Väldigt konstig match, vi var inte speciellt nöjda med första perioden och ändå ledde vi. Andra perioden tyckte jag vi hade en hel del energi men plötsligt ligger vi under med 2-1, känns som vi blir straffade, säger Sveriges förbundskapten Rickard Grönborg till Radiosporten.

Det blev Ryssland som vann Sweden Hockey Games. Tjeckien kom tvåa, Tre Kronor slutade trea och Finland slutade på fjärde och sista plats.