Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre anhållna för dubbelmord i Rinkeby – polisen: "Vi ser ett samband mellan skjutningarna"

Två unga män sköts till döds på ett café i västra Stockholm i december förra året. Nu har tre män anhållits misstänkta för inblandning i dubbelmordet.

Polisen slog till mot de tre männen i Stockholmsområdet under tisdagen. De misstänks för mord alternativt medhjälp till mord.

– De anträffades i city-kärnan vid lunchtid. De har sedan tidigare varit anhållna i sin frånvaro, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

– Allt har skett enligt gängse rutiner. De greps under odramatiska former.

Flera mord och mordförsök har skakat de västra delarna av Stockholm sedan december förra året. Polisen har kunnat se att det finns ett samband mellan de olika skjutningarna.

På utredarnas bord ligger bland annat dubbelmordet som inträffade den andra december, samt ett mord och mordförsök den 13 december.

– Nu är utredningen i sin linda. Det ska hållas förhör med de misstänkta och samlas in ytterligare bevisning.

Åklagaren har tre dygn på sig att fatta beslut om de anhållna männen ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Förstärkning

Polisen har sedan en tid tillbaks haft förstärkning för att kunna arbeta med utredningarna och för att hitta gärningspersonerna. En satsning har även varit att finnas ute på gator och torg för att öka tryggheten.

Ett flertal personer ska enligt polisen ha tagits in på förhör och ett antal vapen har tagits bort från gatorna. Tre personer ska sedan tidigare sitta frihetsberövade för grovt vapenbrott.

– Utredningen angående dubbelmordet i Rinkeby är nu inne i ett känsligt läge och vi är mycket angelägna om att få fortsatta tips som kan föra utredningen framåt, säger Christoffer Wedelin, polisen i region Stockholm, i ett pressmeddelande,

Läs också:

Man anhållen för dödsskjutning i Stockholm: "Vi är bara i början på utredningen"