Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tony Rickardsson: "Det finns ingen skuld"

Speedwaylegendaren Tony Rickardsson från Avesta får inte göra avdrag för 42 000 kronor som företaget deklarerat. Skatteverket anser att hans företag inte bedriver den verksamhet det gjort avdrag för.

Speedwaylegendaren Tony Rickardssons företag, Rickardsson racing AB, får inte vissa av de avdrag som man deklarerat för, enligt ett beslut från Skatteverket som Nyhetsbyrån presenterat.

Företaget får inte genom momsavdraget eftersom Rickardsson tackat nej till att medverka i bland annat TV, galor och podcasts. Skatteverket anser därför att företaget inte bedriver den verksamhet det gjort avdrag för.

– Som uppgifterna är presenterade så ser det ut som jag försökt skattesmita och det har jag verkligen inte.

– Jag har hört uppgifterna från fler håll men jag vet inte vad det skulle kunna vara. Jag har nämligen inte någon skuld på mitt skattekonto och har aldrig haft under de åren som bolaget varit verksamt, förklarar Rickardsson när Dalasporten kommer i kontakt med honom.

– Det som däremot är faktum är att jag gjort avdrag på 50 000 kronor som skatteverket inte betalat till mig efter en regeländring som tidigare gjorts. Uppgifterna stämmer inte, det finns ingen skuld, fortsätter han.

Den senaste intäkten företaget haft som går att koppla till verksamheterna motorsport och reklam kom i oktober 2014.

Efter hans framgångsrika speedwaykarriär har han deltagit i Let's Dance i TV4 och i november 2016 valdes han in i Svenska Dagbladets bragdjury.

Ladda hem nyaversionen av DT:sIphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:sAndroid-app här

För fler sportnyheterfölj oss på Facebook.