Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåring dödsskjuten i Malmö – fjärde skottlossningen sedan nyår

En 16-årig yngling sköts under torsdagskvällen ihjäl vid en busshållplats på stadsdelen Rosengård i Malmö.

Det skriver Sydsvenskan . Polisen fick strax före klockan 19 på torsdagskvällen larm om att någon sköt vid en busshållplats på Rosengård där gång- och cykelbanan Staël von Holsteins väg mot Bennets väg korsar Amiralsgatan.

En skadad person påträffades och fördes till sjukhus i ambulans. Vid 20-tiden meddelade Skånepolisen på sin hemsida att den skjutne avlidit av sina skador. Han identifierades senare som en 16-årig tonårspojke.

Stora polisstyrkor befinner sig på platsen under torsdagskvällen.

En större avspärrning har genomförts enligt information på Skånepolisens hemsida och polisen har talat med ett flertal vittnen. Två personer har förts till förhör.

Flera tomhylsor har också hittats på platsen. Polisen har också skickats till Skånes Universitetssjukhus i Malmö där en större folksamling uppstått i samband med att den dödligt sårade fördes dit. Deras anknytning till den döde är okänd. Polisen har spärrat av akutmottagningen under kvällen – endast akut vårdsökande släpps in.

Den aktuella busshållplatsen trafikeras av flera busslinjer i tät trafik, dessutom är Amiralsgatan en vältrafikerad gata, rimligtvis bör därför åtskilliga personer ha bevittnat skottlossningen, detta bekräftades senare av Skånepolisen.

Polisen rubricerar händelsen som mord. Det nu inträffade dådet är det fjärde tillfället sedan nyår då någon skadas eller dödas i samband med skottlossning i staden.

Något motiv till dådet mot 16-åringen är inte känt under kvällen.

Den röda pilen på kartan markerar den ungefärliga platsen där dådet inträffade.