Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tittarstorm i USA: Nyhetsankare beställde dockhus åt tittarna

En sexårig flicka lyckades beställa ett dockhus och småkakor för tusentals kronor genom en röststyrd assistent.
När en nyhetskanal tog upp händelsen drabbades de av en tittarstorm – inslaget triggade nämligen igång fler beställningar, rapporterar Sky News.

Röstassistenten Echo som säljs av nätjätten Amazon är en teknikpryl som styrs med hjälp av rösten. Genom att tilltala assistenten med namnet "Alexa" kan den hjälpa till med att spela upp musik, styra lampor, svara på frågor, läsa ljudböcker och mer.

Dockhus och småkakor

En annan sak assistenten kan göra är att beställa saker på nätet – något en sexårig flicka till sin glädje upptäckte – när hon testade att be assistenten om dockhus och småkakor.

Enligt Sky News snappade ett nyhetsprogram i USA upp händelsen och gjorde ett TV-inslag.

– Jag älskar att den lilla flickan säger Alexa, beställ ett dockhus åt mig, sa Jim Patton, nyhetsankare, i inslaget.

Det skulle han aldrig ha gjort – genom att säga det högt i tv-rutan lyckades han nämligen trigga igång tv-tittarnas assistenter – som beställde hem mängder med dockhus.

Tittarstorm

Efter en tittarstorm mot tv-kanalen har nu Amazon beslutat att alla som av misstag fått hem beställningar av dockhus ska få returnera dem gratis.

Händelsen avslöjar uppenbarliga brister i röstkommenderade prylar. Användarna har nu fått rådet att ställa in en fyrsiffrig kod för att förhindra att beställningar ska göras av misstag.