Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tittarilska mot C More – många anmälningar till Konsumentverket

Sportfolket har tröttnat. Konsumentverket får ta emot en strid ström av anmälningar riktade mot C More, visar nyhetsbyrån Sirens sammanställning av anmälningar mot Konsumentverket.

Annons

– Vår digitala distribution har varit undermålig under inledningen på det här året, säger C Mores kommunikationschef Johan Gustafsson, till Sportbladet.

I höstas chockhöjde C More priset på sitt sportpaket.

Priset ökade med en hundring, från 299 till 399 kronor. Samtidigt försvann möjligheten för kunder att köpa enskilda matcher.

Den gången var det kostnader kring rättigheter som C More lyfte fram som anledning.

Plus att produktionen blivit bättre, tekniskt och innehållsmässigt.

Men det senare är inget C Mores kunde håller med om.

Kritiken har emellanåt varit hård mot C More.

Bara under 2017 har Konsumentverket fått in 30-talet anmälningar.

En Ludvikabo skriver i sin anmälan:

"C More klarar inte av att sända matcherna som de utlovat. Vid varje sändning buffrar sändningarna, de avbryts, tekniskt fel och jättedålig bild/.../De skyller på tekniska problem. Men det har varit så hela säsongen och även förra".

En annan uttrycker det:

”De sköter sändningarna kriminellt dåligt /.../Är det lagligt att ta betalt för en tjänst man inte kan leverera?”.

– Det säger egentligen två saker, dels att vi har Sveriges mest engagerande innehåll, dels att vår digitala distribution av det innehållet varit undermålig i starten av det här året. Inget är just nu viktigare för oss än att få ordning på den här situationen, kommenterar Johan Gustafsson problemet till Sportbladet.