Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingsrätten friar man från anklagelser om våldtäkt och att ha bitit barn

Falu tingsrätt friar en man i 30-årsåldern från en rad våldsbrott som han åtalats för.

Mannen var häktad under ett par månader men när rättegången avslutades släpptes han på fri fot. När nu Falu tingsrätt har avkunnat domen visar det sig att mannen frias från en rad misstänkta brott som han misstänktes för att ha gjort sig skyldig till i Avesta kommun.

Enligt åtalet ska han ha tagit stryptag på en kvinna, ha dragit henne i håret och hotat att döda henne, i åtalet benämns det som grov kvinnofridskränkning. Enligt åtalet ska mannen även ha våldtagit kvinnan i en bostad i Avesta kommun. Tingsrätten friar mannen från dessa åtalspunkter.

Enligt åtalet ska mannen också ha misshandlat ett barn genom att bita det. Även den åtalspunkten avskriver Falu tingsrätt. Rätten har fått olika uppgifter om hur den påstådda misshandeln om barnet ska ha gått till. I rätten sade ett vittne att hen inte kände till om den åtalade skulle ha bitit barnet "på skämt eller inte".

Vad gäller andra åtalspunkter så skriver rätten bland annat att det varit fråga om såväl verbalt och fysiskt bråk, men däremot inte att det har gått till som åklagaren angett i sin gärningsbeskrivning. Vad gäller åtalspunkten om våldtäkt så skriver tingsrätten att rättsintyg och fotografier inte ger "något bestämt objektivt stöd" för att det ska ha gått till som det står i åtalet.

Mannen döms för en åtalspunkt, ringa narkotikabrott. Tingsrätten fäller honom för innehav av 2,75 gram cannabisharts. Straffet blir 30 dagsböter.