Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne av Britta Sahlberg

Britta Sahlberg har avlidit i en ålder av 92 år.

Annons

Britta växte upp på landet i en stor barnfamilj. 1920-talet ingav hopp om en ljus framtid, men kriget kom emellan. Därefter erbjöd den växande industrin Asea i Ludvika ett bra arbete som kartriterska.

Studierna lockade dock med Folkhögskola i Fellingsbro, högre studier och studier även inom vården. Detta ledde till en utbildning som fysioterapeut. En gärning som hon bland annat utförde på hälsohemmet Tallmogården i Sunnansjö.

Britta ivrade för sundhet i kropp och själ och var aktiv inom gymnastikrörelsen, både som deltagare och ledare. Hon var också medlem under lång tid i Hälsofrämjandet.

Därutöver var Britta också fackligt aktiv. Hon hann också med att odla sin kreativa sida och tyckte om och hade talang för att teckna och måla. Under ett antal år var Britta medlem i Bild&Form och deltog med alster i flera lokala utställningar.

Ett annat intresse var dans, speciellt folkdans, som hon också något utövade. Till detta var omsorgen om familjen,make och tre barn,viktig för henne.

Barnen med familjer var Brittas stöd i åldrandet. Att bry sig om medmänniskan och hennes välbefinnande var under hela livet viktigast för Britta..

Siv Olofgörs