Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till klubblegendarens ära – Gagné byter nummer: "Vill visa respekt – ingen ska bära den igen"

Kevin Gagné har aldrig sett Mats "Tuppen" Lönn spela.
Trots det hedrar han nu Moraikonen genom att byta tröjnummer.
– Han har betytt otroligt mycket för klubben, säger Gagné till klubbens webbplats.

I kvällens match mot Södertälje kommer Morasupportrarna att få se Kevin Gagné i ett nytt tröjnummer.

För Plus-kunder: Från 18:30: Följ Södertälje–Mora minut för minut

Anledningen?

Mats "Tuppen" Lönn fick sin gamla tröja med nummer 14 på ryggen hissad i taket av Smidjegrav arena tidigare i veckan. Planen var att klubben skulle pensionera tröjnumret först efter nuvarande säsong, men nu har Gagné tagit saken i egna händer och valt att byta nummer.

LÄS MER: Moraikonen hyllades – se när "Tuppens" tröja hissas upp i taket

– Jag vill visa respekt för den stora spelare han var. Jag har aldrig sett honom spela men har fått det berättat för mig att han betytt otroligt mycket för klubben, säger Gagné till klubbens webbplats.

Kanadensaren Gagné, som den här säsongen stått för 23 poäng, varav sex mål, på 48 matcher kommer framöver – med start mot Södertälje i kväll – i stället att spela med tröjnummer 9.

– Det är en riktigt stor ära att få sitt nummer upphissat i taket så jag känner att ingen ska bära den tröjan igen. Jag vill gratulera Mats och hoppas få se honom i arenan framöver, säger Gagné till sajten.